Sunday, October 24, 2010

PENGHANTARAN KE KILANG MEE KUNING CIK SITI






Penghantaran ketiga Tepung Cap Ceri ke Kilang Mee Kuning Cik Siti di Sungai Plong, Sungai Buloh. Penggunaan tepung kami yang tidak menggunakan bahan peluntur warna, benzoyl peroxide menjadikan produk ini lebih selamat dan baik untuk kesihatan seterusnya menepati kehendak Halalan Thayyiban. Kami merakamkan penghargaan kepada pihak cik siti kerana menggunakan produk keluaran orang islam.

lebih lanjut tentang mee kuning ini, sila layari www.meeciksiti.blogspot.com

Produk Mee Kuning yang dikeluarkan Cik Siti Sdn Bhd adalah bebas daripada e-coli. Ini berdasarkan kepada kajian makanan yang dilakukan oleh Permulab dengan mengambil sampel daripada kilang mee Cik Siti. Kajian ini penting bagi menjamin mee yang dikeluaran cik siti menepati piawaian makanan yang ditetapkan. Pihak Cik Siti telah mengambil langkah ini kerana ingin menjaga kualiti dan pemnawaran produk yang boleh memenuhi permintaan di pasaran. Jika dilihat mee kuning lain yang tahan lama sehingga seminggu walaupun tidak disimpan dalam peti ais sememangnya mee tersebut mempunyai tahap kandung bahan kimia atau bahan pengawet yang tinggi membolehkan mee bertahan lama.

No comments :

Post a Comment